fbpx

Nagyobb eséllyel lesz valaki sikeres, ha lelkes! Krisztánál ez már adott. Minden tortában kihívást lát, és most, eljött az idő, hogy belevágjon a vállalkozói élet mindennapjaiba! Lássuk, hogyan váltotta le a könyvelőirodát egy saját tortaműhelyre:

„Régóta tudtam, hogy valójában mivel is szeretnék foglalkozni, és néhány éve egyszer csak végleg elhatároztam magam..”

Mi a Te miérted? Mit szeretsz legjobban a munkádban?

Akármikor megláttam egy szép tortát, olyan vágyódás fogott el, hogy Úristen, de szeretnék egyszer én is ilyet csinálni! Aztán sok év monoton munka után (adminisztratív munka, folyamatos gép előtt ülés) úgy éreztem, nem bírom tovább és váltanom kell, különben megőrülök… Ezzel a lendülettel fel is mondtam a cégnél! Aztán agyaltam, hogy most mi legyen….és csak sorra egymás után jöttek a jelek… Folyamatosan ütköztem neki a cukrász képző hirdetéseknek…. És akkor rájöttem, hogy itt a lehetőség! Hogy mit szeretek a munkámban? Hát azt, hogy nekem ez nem munka, hanem szerelem! A legjobban a díszítés része az amit imádok, látni ahogy a „semmiből” valami szépség lesz.

Mikor kezdtél el komolyan foglalkozni a cukrászattal?

2017-ben végeztem el a képzést, onnantól kezdve csak ezzel foglalkozom a családom és barátaim nagy örömére! Mind lelkes tesztelők!

Milyen cukrásztermékeket készítesz?

Főképp tortákat csinálok, nekem ez a fő profilom, de esetenként tepsis süteményeket is.

Egy héten hány órát töltesz sütéssel? 

Hát, ez attól függ mennyi megrendelésem van, átlagban heti 10-12 órát.

ceg nev valasztas

Nehéz volt a döntés, hogy belevágj egy saját vállalkozásba?

Nem volt egyszerű! Bár minden álmom egy saját tortaműhely volt, az önbizalom hiánya miatt nehezen szántam rá magam. Végül miután a családom és barátaim annyit rágták a fülemet, elkezdtem hinni benne, hogy meg tudom csinálni! Igazából még annyira friss ez a dolog, hogy kétségeim még mindig vannak azzal kapcsolatban, hogy vajon lesz e elég megrendelőm… Ha lesz, akkor lesz-e elég időm mindenki kívánságát teljesíteni? Nagyon bizakodó vagyok, hiszen annyi pozitív megerősítést kapok.

Mik voltak a fő szempontok, ami a vállalkozás mellett szóltak?

A fő szempont az volt, hogy amit csinálok, az ne a „muszáj legyen,” hanem valami, ami mindenkinek örömet okoz. Az már csak hab a tortán, hogy nincs főnököm!

Milyen nehézségekbe ütköztél a kezdetek kezdetén?

A legelején amikor még csak álmodoztam róla, hogy de jó lenne ha… Mégis hol? Mert ugye, bérelni olyan helységet, ami megfelelő minden szempontból, – az elég drága, – ráadásul, hogy mindezt kifizessem, plusz a rezsi, plusz a minden IS …. nem éri meg. Végül valószínűleg fentről nagyon akart valaki segíteni, mert hirtelen minden szembe jött…. Gyakorlatilag majdhogynem itthonról dolgozom! Azt tudtam, hogy főképp tortákat szeretnék csinálni!

Kinek ajánlod a termékeid?

Bárkinek! Amit garantálni tudok, hogy csak és kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozom.

Melyik alkotásodra vagy a legbüszkébb, és miért?

Nekem az unokám tortája volt „A Torta!” Soha életemben így még nem izgultam. Emlékszem, mennyire remegett a kezem miközben csináltam, de álomszép lett! Nekem legalábbis!

ceg nev valasztas

Mi lesz a folytatás?

A célom, hogy minél több embernek tudjak ezzel a tevékenységgel örömet okozni, a folytatás pedig, hogy tovább képezzem magam, és sikerre vigyem a műhelyemet.

Miben segített neked a Sütésből bevétel c. könyv? Miért ajánlanád másoknak?

Nagyon sokat segített, hiszen érthetően, rendszerezve, jól átláthatóan és legfőképp igen részletesen tartalmaz mindent, (amire sokszor nem is gondol az ember) ami egy ilyen cukrászműhely létrehozásához, üzemeltetéséhez szükséges.

Hol találnak meg?

Facebookon: Kriszta tortaműhelye, Instagramon pedig @krisztatortamuhelye néven találnak meg.

A honlapom: www.krisztatortamuhelye.com

ceg nev valasztas