Barion Pixel

Miért nem jó feketén, a fű alatt sütiket, tortákat készíteni eladásra? Nem, nem csak azért, mert fenyeget a lebukás veszélye, és lehet, hogy valaki leleplez a hatóságok előtt…

Ennél sokkal többről van szó! Olvasd végig, de legfőképp gondold végig!

  • Ha fű alatt dolgozol, tudat alatt letöröd a szárnyaid, nem mersz kinyílni, megvalósítani.
  • Nem mondhatod el bárkinek, hogy milyen csodákat készítesz, “meg kell húznod magad.”
  • Nem hirdethetsz.
  • Benned lehet a félelem, hogy mi van, ha kárt okozol (nyilván nem szándékosan)
Pl.: ha egy gyerek rosszul reagál egy színes tortára, allergiás rohama lesz a színezőtől, vagy koncentrációzavara lesz. A szülők ugyanúgy téged vesznek elő, te vagy a felelős, csak még engedély sincsen mögötted.
  • Nem tud a “bizniszed” fejlődni. Mert nincs hova.
  • Nem tudsz te sem fejlődni, a biznisz szempontjából.
  • Nem tudsz jelentős bevételre szert tenni, mert nem tudod kimaxolni a saját piacod a korlátok miatt.
  • Nem adhatod korrekt áron a terméked, mert elvárják, hogy olcsón dolgozz.
  • Nehéz belőle kilépni, ha nem határozod el magad időben.
Tudom, a legtöbben nem azért végzik ezt a tevékenységet, mert nem akarnak adót fizetni, hanem sok esetben nem látják/nem tudják merre induljanak, de attól még ez nem legális, és nem indok.

A hobbi sütés = otthon sütsz a saját és családod örömére. Vagy ajándékba. Nem kérsz érte pénzt.
A vállalkozás = offline/online, vagy az internetes megjelenés – amivel legálisan bevételed lehet a hobbidból – ez a másik út. Ezért már kérhetsz pénzt.
Tedd le a voksod, dönts.
Minél hamarabb eldöntöd, hogy mit szeretnél a jövőben, annál hamarabb elkezdheted megvalósítani! 

Kezdő lépésekről, lehetőségekről, ötletekről ebben a könyvben olvashatsz: Sütésből bevétel, Hogyan keresd meg az első milliód a hobbidból?

ceg nev valasztas