fbpx

A blogon/videókban termékmegjelenéssel, leginkább a saját termékeim reklámjával, de egyes szakértők szolgáltatásaival is találkozhatsz.

Meglepően sok közgazdász vált a cukrászat irányába, így történt Marcsival is. A Tündérvarázs cukrászműhely megalkotója beszámol nekünk, Ő hogyan fogott bele!

Mi alapján döntöttél a váltás mellett?

Szerettem volna a magam ura lenni, magamnak beosztani a feladatokat és az időmet.

Mit szeretsz legjobban a munkádban?  

Hogy végre azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Szeretek adni és másoknak örömet okozni. Szeretem, hogy itt azonnal van visszajelzés.

Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni a cukrászattal?

Közgazdász az alapvégzettségem, mellette évek óta sütök hobbiból. Aztán amikor sokadszorra sokalltam be a munkahelyemen, elhatároztam, hogy elmegyek egy cukrász tanfolyamra és nyitok egy kis műhelyt. A tanfolyamot elvégeztem, de egy munkahelyváltás miatt a műhely kérdése talomba került. Aztán második gyermekem születése után, amikor egyre több megkeresést kaptam, újra előkerült a műhely megvalósításának kérdése, ami igaz csak másodállásként, de azóta megvalósult.

Milyen cukrásztermékeket készítesz? 

Főként tortákat és macaronokat, kizárólag rendelésre. Igyekszem tortáimban megőrizni a házias jelleget, modern köntösbe öltöztetve.  

ceg nev valasztas

Hány órát töltesz sütéssel egy héten?

KB. 30 órát 

Nehéz volt a döntés, hogy megvalósítsd az álmod?

Igen, nagyon. Mivel GYED mellett kezdtem, a fő állásom nem adtam fel, de így is tele voltam kétségekkel. Ennyi befektetés és mi van ha mégsem megy… egyedül nem mertem volna meghozni ezt a döntést. Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy férjem döntött úgy, hogy márpedig meg lesz csinálva az a műhely 🙂

Milyen nehézségekbe ütköztél?

Nagyon nehéz összefogott információkat találni arról, hogy mi is szükséges egy ilyen műhely nyitásához. Hogy kell pontosan kialakítani, milyen előírásoknak kell megfelelni. Ráadásul az én műhelyem pont a tavaszi koronavírus idején készült, emiatt a hatóságoknál is többször falakba ütköztem.

Kinek ajánlod az általad készített termékeket?

Mivel a torták megrendelésre készülnek, így mindenkinek aki szereti a házias, mindenféle ízfokozóktól mentes ízeket 🙂

Melyik alkotásodra vagy a legbüszkébb?

Azt hiszem a virágos tortáimra, mert azok állnak hozzám a legközelebb, bár még bőven van hova fejlődni.

Mi a célod, mi lesz a folytatás?

Szeretnék tovább fejlődni, megtalálni azt a piaci rést, ahol hatékonyabb időbeosztással tudok kiteljesedni a sütésben!

Miben segített neked a Sütésből bevétel c. könyv? Miért ajánlanád másoknak?

Amikor találkoztam az E-könyvvel nekem már meg volt a műhelyem, de mégis adott egy lökést. Szerintem aki még csak fontolgatja a műhely vagy cukrászda nyitást, azt előmozdítja. Olvasás közben valahogy jön az érzés, hogy én is meg tudom csinálni!

Itt találod meg a Tündérvarázs Cukrászműhelyt!

ceg nev valasztas