Meglepően sok közgazdász vált a cukrászat irányába, így történt Marcsival is. A Tündérvarázs cukrászműhely megalkotója beszámol nekünk, Ő hogyan fogott bele!
Mi alapján döntöttél a váltás mellett?
Szerettem volna a magam ura lenni, magamnak beosztani a feladatokat és az időmet.
Mit szeretsz legjobban a munkádban?
Hogy végre azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Szeretek adni és másoknak örömet okozni. Szeretem, hogy itt azonnal van visszajelzés.
Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni a cukrászattal?
Közgazdász az alapvégzettségem, mellette évek óta sütök hobbiból. Aztán amikor sokadszorra sokalltam be a munkahelyemen, elhatároztam, hogy elmegyek egy cukrász tanfolyamra és nyitok egy kis műhelyt. A tanfolyamot elvégeztem, de egy munkahelyváltás miatt a műhely kérdése talomba került. Aztán második gyermekem születése után, amikor egyre több megkeresést kaptam, újra előkerült a műhely megvalósításának kérdése, ami igaz csak másodállásként, de azóta megvalósult.
Milyen cukrásztermékeket készítesz?
Főként tortákat és macaronokat, kizárólag rendelésre. Igyekszem tortáimban megőrizni a házias jelleget, modern köntösbe öltöztetve.

Hány órát töltesz sütéssel egy héten?
KB. 30 órát.
Nehéz volt a döntés, hogy megvalósítsd az álmod?
Igen, nagyon. Mivel GYED mellett kezdtem, a fő állásom nem adtam fel, de így is tele voltam kétségekkel. Ennyi befektetés és mi van ha mégsem megy… egyedül nem mertem volna meghozni ezt a döntést. Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy férjem döntött úgy, hogy márpedig meg lesz csinálva az a műhely 🙂
Milyen nehézségekbe ütköztél?
Nagyon nehéz összefogott információkat találni arról, hogy mi is szükséges egy ilyen műhely nyitásához. Hogy kell pontosan kialakítani, milyen előírásoknak kell megfelelni. Ráadásul az én műhelyem pont a tavaszi koronavírus idején készült, emiatt a hatóságoknál is többször falakba ütköztem.
Kinek ajánlod az általad készített termékeket?
Mivel a torták megrendelésre készülnek, így mindenkinek aki szereti a házias, mindenféle ízfokozóktól mentes ízeket 🙂
Melyik alkotásodra vagy a legbüszkébb?
Azt hiszem a virágos tortáimra, mert azok állnak hozzám a legközelebb, bár még bőven van hova fejlődni.
Mi a célod, mi lesz a folytatás?
Szeretnék tovább fejlődni, megtalálni azt a piaci rést, ahol hatékonyabb időbeosztással tudok kiteljesedni a sütésben!
Miben segített neked a Sütésből bevétel c. könyv? Miért ajánlanád másoknak?
Amikor találkoztam az E-könyvvel nekem már meg volt a műhelyem, de mégis adott egy lökést. Szerintem aki még csak fontolgatja a műhely vagy cukrászda nyitást, azt előmozdítja. Olvasás közben valahogy jön az érzés, hogy én is meg tudom csinálni!
Itt találod meg a Tündérvarázs Cukrászműhelyt!
