Beszélgetés Fülöp Olga könyvelővel:
- Mi kell mindenképpen ahhoz, hogy nyissunk egy cukrászdát/torta műhelyt/pékséget?
- Mik az első lépések, milyen “papírok” kellenek?
- Otthon hogyan lehet hivatalosan sütni eladásra? Lehet-e egyáltalán?
- Milyen formában érdemes vállalkozást indítani, és milyen adózási módot válasszunk?
- Van-e olyan pályázat vagy támogatás, ami országosan elérhető, és induló vállalkozóknak szól?
- A fázis melyik szakaszában érdemes (vagy már kötelező) a könyvelőt megkeresni, megbízni? Miben tud egyáltalán egy könyvelő segíteni az előzőek közül?
Cukrászda nyitás feltételei – ez segít az elindulásban!
Imádsz sütni, az tesz boldoggá ha alkotsz, ha örömöt szerzel a vendégeknek. Ehhez viszont meg kell teremteni a feltételeteket, lássuk mik azok:
Az már csak hab a tortán, hogy nincs főnököm! – Könyvelőiroda helyett torták
„Megerősítettek benne, hogy igenis ez az én utam, cukrász lettem, és mostanra el tudtam indítani a saját cukrászműhelyemet. Az már csak hab a tortán, hogy nincs főnököm!”
A sufni cukrászat veszélyei, ezért ne süss feketén senkinek!
Itt nem arról fogsz olvasni, hogy lebukhatsz a hatóságoknál, ezt mindenki tudja! Ennél sokkal fontosabb okok szólnak ellene!
Ne csak süss, blogolj is az extra bevételért! – Beszélgetés Szilágyi Balázzsal
Miért éri meg neked is blogot vezetni?
HACCP tévhitek, a szakértő válaszol
Mi az a HACCP? Miért kell egy cukrász műhelybe? Mik a tévhitek? Soós Zsuzsanna segít eloszlatni a téves infókat a témában.
Besokallt a régi munkahelyén, elment kitanulni a cukrász szakmát
Közgazdászból lett cukrász Marcsi, és elkezdte megvalósítani az álmát. Olvasd el, mindezt hogyan tette!
Address
1234 Divi St. #1000 San Francisco, CA 33945
Phone
(255) 352-6258